Historia

Toiminta aloitettiin Turussa 1974 kun Pentti Lintunen ja Matti Linnela perustivat Turun Etsiväpalvelu Ky -nimisen etsivätoimiston ja perehtyivät sekä kouluttautuivat alalle. Vartioimisliike- ja yksityisetsivätoiminta oli määritelty luvanvaraiseksi (asetus vuodelta 1944), eikä Turussa tuolloin toiminut yhtään yksityisetsivä- tai myymäläetsiväpalveluja tarjoavaa liikettä. Myymälätarkkailua suorittivat vapaavuorossa olevat poliisit ja vanginvartijat sekä muutama lääninhallituksen myöntämin rajoitetuin poliisivaltuuksin toimiva myymäläetsivä.

Yksityisten yksityisetsivätyön lisäksi varsin lyhyessä ajassa lähes kaikki Turun tavaratalot alkoivat käyttämään palvelujamme. Esimerkkinä tilasto vuodelta 1977 jossa etsiväpalvelumme toimesta otettiin kiinni 1770 henkilöä.

Edes henkilökunta ei aina ole rehellistä

Edes henkilökunta ei aina ole rehellistä

Vuodesta 1981 alkaen toiminta laajeni koko maan alueella, ja koeostojen kysyntä sekä sisäisten väärinkäytösten tutkinnan määrä lisääntyi siinä määrin, että Ace-Control Ay perustettiin. Uusi yritys suoritti mm. koeostoja kauppaketjuille ja rahastustarkkailuja linja-autoyhtiöille sekä ravitolaketjuille. Koeostot kohdistuivat lähes kaikkeen kaupankäyntiin jossa rahaa käytettiin.

Toimisto perustettiin myös Helsingin Itäkeskukseen josta muutimme 10 vuodeksi Etelä-Haagaan, Marttayhdistyksen tilojen yläkertaan.  Sieltä päädyimme Espooseen jossa nyt on 10. vuosi menneillään. 1996 liiketoiminta siirtyi Control Kaupanturvavalvonta Oy:lle ja aputoiminimi- ja markkinointinimeksi jäi Ace-Control.

Pentti Lintunen jatkaa edelleen 1974 alkanutta yksityisetsivän ammattia uusien kumppanien kanssa Control Rent Security Oy:ssä